Werkwijze

Heeft u spoedeisende huisartsenhulp nodig in de avond, nacht van weekend, bel dan met HAP MH
 

Aan de telefoon

De speciaal opgeleide doktersassistente, de triagist, zal u vragen naar uw persoonlijke gegevens en de aard van uw klachten. Aan de hand van dit gesprek en de uitgevoerde triage bepaalt de triagist de urgentie en het vervolg. Dit kan zijn:
-  zelfzorgadvies van de triagist,

-  consult op afstand; telefonisch van beeldbellen (raadplegen),
-  afspraak op de huisartsenpost (raadplegen),

-  bezoek bij u thuis (bezoek),
-  doorverwijzing naar een andere hulpverlener.

Afspraak op de huisartsenpost

Indien u een afspraak heeft om naar de huisartsenpost te komen dan vragen wij u om de afgesproken tijd te komen.
U wordt geholpen in een behandelkamer of een spreekkamer. Dit hangt af van de medische hulpvraag en urgentie. Het kan voorkomen dat een later binnenkomt toch eerder wordt geholpen in verband met een hogere urgentie.

Wilt u het volgende meenemen: 

uw identiteitsbewijs met uw BSN,
een actueel overzicht van de medicijnen die u gebruikt.

Het consult fysiek/digitaal

Het consult wordt uitgevoerd door een huisarts, huisarts in opleiding, verpleegkundig specialist of huisartsondersteuner. Hij/zij onderzoekt u en zal u medisch advies geven, of zo nodig doorverwijzen voor verder onderzoek.

De huisarts komt bij u thuis (visite)

Om de huisarts zo goed mogelijk te informeren tijdens een bezoek, is het van belang dat een actueel overzicht van uw medicatie klaar ligt.

Medicatie

Indien er medicatie wordt uitgeschreven kunt u terecht bij de dienstapotheek, zie ook onder  Apotheek .

Na uw contact met de huisartsenpost

Er wordt een verslag van het contact naar uw eigen huisarts gestuurd. Zo weet uw huisarts precies met welke hulpvraag u contact heeft gehad met de huisartsenpost en wat de behandeling is geweest. Meer informatie vindt u onder  privacybeleid .

Verzorgingsgebied

De HAPMH is een samenwerkingsverband van alle huisartsen van de volgende plaatsen: Ammerstol, Benschop, Bergambacht, Berkenwoude, Bodegraven, Boskoop, Bleiswijk, Cabauw, Driebruggen, Gouda, Gouderak, Haastrecht, Hekendorp, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk, Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerbrug, Ouderkerk aan de IJssel, Oudewater, Papekop, Polsbroek, Reeuwijk, Schoonhoven, Snelrewaard, Stolwijk, Vlist, Waarder, Waddinxveen, Zevenhuizen en Zwammerdam.

De HAPMH is voor spoedeisende huisartsenhulp buiten kantoortijden: elke dag tussen 17.00 uur 's avonds en 8.00 uur 's ochtends en gedurende het hele weekend en op alle erkende feestdagen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u hier. OK